bio

26388_409337024902_39347609902_5085008_7668528_n

Miguel Boelens 
Saxofonist & Componist

Boelens heeft een indrukwekkend geluid, lenig als een gymnast beschikkend over een ongebreidelde muzikale verbeelding. Miguel is een muzikale duizendpoot. In alle stijlen voelt hij zich thuis en blijft hij zichzelf. Miguel was in 2006 Young VIP (MCN); Sinds 1998 lid van jazztrio Dimami en maakte zes cd’s.
Miguel speelde onder andere met Seven Eleven, Bob Color, Zapp strijkkwartet, Lavalu, Oostenwind, Cubob City BigBand, Contraband, Jacob ter Veldhuis, Eric van de Westen, Hans Dulfer, Loet van der Lee, Dodge, de 8baan, Martin Fondse Oktemble, Frank Boeijen Groep, Drumbassadors, the Groove Troopers, Raise the Roof!, New Cool Collective, Cuby & the Blizzards, Beam en Markus Stockhausen, Young Sinatras, the Centimeters, Thijs van Leer, Bart van Dongen, Tango Orkest Zarate, Beef!, Tejater Teneeter, the New Rotterdam Jazz Orchestra, Efterklang, Paco’s project, the Jazzinvaders, Efterklang, Blink!, Racoon, Corrie van Binsbergen, Ladies of Soul, Gare du Nord, Bløf e.v.a.

Miguel is sinds 2010 hoofdvakdocent en bandcoach op Artez, het conservatorium Arnhem waar hij zelf in 1996 afstudeerde.

Een andere passie is het componeren en produceren van muziek voor film en theater. De skills heeft Miguel opgedaan in een periode waarin hij fulltime componist en producent was van nationale en internationale muziekproducties voor radio en tv. 

Voor Stella Den Haag componeerde hij samen met Marielle Woltring 2 producties: “Werner eet zijn schoen op” en “Niemand weet….”.
Voor de internationale productie (KRO, Ketnet, en TV3 Catalunia) Picknick with Cake, een animatie serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Thé Tjong King, componeerde Miguel alle 13 afleveringen in een andere stijl passend bij het betreffende hoofddiertje. De Serie won de Cinekid Kinderkast Fictie – Juryprijs in 2013 en wordt in 8 landen uitgezonden.
De prachtige stop-motion animatie film Dag Meneer de Vries, geregisseerd door Mascha Halberstad, is een groot succes en ontroert iedere kijker door het mooie verhaal en de muziek die precies de juiste snaar raakt. Voor Erik van Schaaik componeerde hij de score van under the apple tree, een stoplotion horror comedy, winnaar van vele prijzen waaronder het gouden kalf voor beste animatiefilm. Sinds 2017 is Miguel als componist en musical director verbonden aan het internationale circus-theatergezelschap cirque de la liberté

In 2021 componeerde Miguel muziek voor de documentaire “De Geharde Rug” gemaakt door filmster en kunstenaar Mirthe Dokter.